die bodem, is niet van karton

Door Teddy op maandag 16 februari 2015 10:04 - Reacties (2)
Categorie: Teardrop, Views: 6.755

Zo, tijd om met de opbouw te beginnen, de vloer wel te verstaan. Ik ben begonnen met een plaat 12 mm betonplex op maat te zagen, 148 cm in de breedte, zodat als de wanden er op staan er 143 cm overblijft, daar past precies een matras tussen! En de lengte op 285 cm, volgens de plannen. Toen alle gaten voor de bevestiging op het frame er in geboord, waarbij de gaten in het midden dubbel zijn gedaan, zodat de boutkoppen gelijk komen te liggen met de bovenkant van de plaat.
vloer boren
Alle zijkanten en gaten heb ik hierna gecoat met 3 lagen injecteerepoxy (dat spul waar normaal glasvezel mee verlijmt wordt voor boten etc.), zodat vocht geen kans krijgt.

Nu maken we even een grote sprong voorwaarts, maar om de vloer in 1 post te zetten is het wel nodig. (De vloer heeft weken los gelegen, om allerlei redenen, onder andere op de pootjes te kunnen plaatsen en gaten voor de wandbevestiging te coaten.)
Ik heb een extra verstevigingsbalk gemaakt wederom van betonplex, 24 mm deze keer, zodat de vloer onder de keuken minder doorbuigt, en om de steunpoten meer gespreid te laten belasten op de vloer en chassis.
vloerversteviging bovenzijde vloerversteviging
Zoals je misschien hebt gezien is het chassis een U vorm, ik heb de plaat betonplex op lengte van de chassisbreedte gezaagd, daarna de dikte van het chassis weggefreest, en een kanaal waar de U doorrolt naar een balk dieper uitegefreest. Daardoor geeft de balk bij opwaartse druk van de poten de kracht door op zowel de vloer als het chassis, wat nodig is omdat de origine plaatsing van de poten aan het chassis was, net het deel dat afgeslepen is. Nu ik de bovenfrees toch in handen heb, gelijk even een mooie ronde hoek eraan, en de balk kan er onder.
vloerversteviging aangebracht pootjes
Nu de pootjes er onder en voilŠ, weer een stap verder in de bouw!

Volgende: frees niets! of wel? 02-'15 frees niets! of wel?
Volgende: Let's get it rollin' 02-'15 Let's get it rollin'

Reacties


Door Tweakers user Gertjuhjan, maandag 2 maart 2015 10:07

Hoe ga je de onderkant van deze plaat beschermen tegen alles van de onderkant.
Zoals onder andere opspattend vocht en etc, dat ben ik niet tegengekomen in je post.

Door Tweakers user Teddy, maandag 2 maart 2015 13:47

De plaat betonplex is natuurlijjk watervast, en om deze extra te beschermen, ook tegen steenslag etc, komt er later een laag automotive undercoating overheen, maar zolang ik nog van alles doen moet, ook aan de onderkant (elektra, gas) blijft het eerst maagdelijk schoon.

Reageren is niet meer mogelijk