wanden pt. 2

Door Teddy op maandag 2 maart 2015 10:02 - Reacties (3)
Categorie: Teardrop, Views: 4.126

In het vorige deel heb je gelezen hoe de wanden zijn opgebouwd, tijd om ze af te werken.
Eerst al het uitstekende houtwerk met de decoupeerzaag weggehaald, glad afgeschuurd. Tijd voor epoxy (3 lagen), en terwijl het nog vloeibaar is met de gasbrander er over heen om de luchtbelletjes te verwijderen voor een mooi glad resultaat.
wand epoxy wand binnenzijde epoxy
Ook de niet zichtbare buitenzijde krijgt 2 lagen epoxy, daar is het niet boeiend of het mooi is, dat is later allemaal afgedekt door aluminium.

Om het binnen een beetje behaagelijk te houden komt in de wanden 2 cm piepschuim isolatie, om dit een beetje mooi in vorm te kunnen maken heb ik een piepschuim snijder gemaakt van wat afvalhout, weerstandsdraad en een electrische trein voeding.
poli snijder wand isoleren
Door de platen schuim op de gewenste plaats te drukken krijg je een bruikbare lijn van de balken, even met een potloodje erbij langs en de exacte pasvorm staat op de platen, zo is het een eitje om alles op maat te snijden.
wandisolatie
Zo ben ik weer een stapje verder in het geheel. Als ik het zo in tik lijkt het allemaal heel snel te gaan, maar het tegendeel is waar, vooral schuren en alles klaarmaken voor de volgende stap kost veel tijd.

Volgende: dat zeg ik! 03-'15 dat zeg ik!
Volgende: frees niets! of wel? 02-'15 frees niets! of wel?

Reacties


Door Tweakers user TheFes, maandag 2 maart 2015 11:59

Uitstekend houtwerk hoor!

Door Tweakers user jip_86, maandag 2 maart 2015 13:40

Gaaf! Volgende stap is de wanden plaatsen?

Door Tweakers user Teddy, maandag 2 maart 2015 13:49

jip_86 schreef op maandag 02 maart 2015 @ 13:40:
Gaaf! Volgende stap is de wanden plaatsen?
Bijna! Eerst het plafond maken, aangezien ik nu nog een perfect rechte en gladde werktafel heb van 285 cm lang en 148 cm breed. Maar dan kan alles omhoog inderdaad.

Reageren is niet meer mogelijk