plafond perikelen zonder Jacques

Door Teddy op maandag 9 maart 2015 14:03 - Reacties (6)
Categorie: Teardrop, Views: 4.298

De vorige keer heb je kunnen lezen hoe de zijwanden zijn onstaan, dit is de (hopelijk) laatste blog waar ze plat liggen. Want het is namelijk erg prettig voor mijn plafondbouwmethode (3x woordwaarde) om een grote en vlakke werktafel te hebben, en de vloer van de teardrop is ideaal.

Na een tripje naar de bouwmarkt (daar kan ik ook nog wel een blogpost vol over ranten) in de werkplaats teruggekomen met 3 platen 3,5mm multiplex,(jammergenoeg allen met een andere kleur, maar ik had werkelijk geen zin om met die sneeuw toen verder te zoeken naar materiaal) deze op maat gezaagd, en ook twee strips van vijf centimeter om het geheel te verbinden.
plafondplaat
Tis op de foto wat lastig te zien (als je hem aanklikt staat ie wel rechtop, vaag) , maar dat zijn de 3 platen met de stripjes onder de emmers en jerrycan (om wat druk op de lijmverbinding te krijgen).
Nu de drie platen 1 geworden is, even het schema voor de dakbalkjes erbij om te controleren waar elke moet komen (degene bij het dakluik zijn de meest kritische, de rest is niet heel spannend, als 't maar recht is) en deze verlijmen en inklemmen.
plafond balkjes
Let ook even op de losse uitstekende houtjes aan de zijkanten, deze spelen in de volgende blog een belangrijke rol. ;)

Een stapeltje schuurpapier en 3 lagen epoxy en PU lak later op de andere zijde en er ligt een compleet plafond te wachten op montage.
plafond binnenzijde

Volgende week komt er eindelijk wat vorm in het geheel!

P.S.Een beetje later als gewoonlijk, maar het is me toch gelukt met één werkende arm een blog te tikken, yay! Het enige nadeel is dat het TD werk een beetje op een laag pitje staat nu, ik wil mijn gescheurde spier toch een klein beetje ontzien.
Voor de geinteresseerden, vorige week had ik een half uurtje over en dacht snel even wat dingen de doen aan m'n teardrop, in de haast ben ik met een schoen blijven hangen achter het rechterwiel, en lag languit op de vloer. Op zich geen probleem, ware het niet dat ik me met 1 arm opgevangen heb, en blijkbaar een scheurtje in de bovenarmspier van mijn dominante zijde heb opgelopen. Onder de elleboog werkt alles prima en pijnloos, dus het meeste werk gaat prima, maar helemaal strekken is nog niet mogelijk, een kop koffie kan ik niet eens tillen vanuit de schouder.

Volgende: Up! 03-'15 Up!
Volgende: dat zeg ik! 03-'15 dat zeg ik!

Reacties


Door Tweakers user Silent7, maandag 9 maart 2015 14:13

Ziet er weer goed uit!

Beterschap!

Door Tweakers user jjust, maandag 9 maart 2015 14:25

Beterschap!

Door PNJvG, maandag 9 maart 2015 15:42

KUTGW & beterschap met je arm/schouder!

Door Tweakers user dutchcrusader, maandag 9 maart 2015 20:55

Ronflonflon, das een mooi plafond!

Door Tweakers user masauri, maandag 9 maart 2015 23:23

Beterschap :)
Typo's included :p "ware het niet dat ik me met 1 arn opgevangen heb"

Door Tweakers user Teddy, maandag 9 maart 2015 23:27

Danku, voor de wensen en typevaut.

Reageren is niet meer mogelijk