Up!

Door Teddy op maandag 16 maart 2015 10:03 - Reacties (8)
Categorie: Teardrop, Views: 5.400

Zoals vorige week al vermeld, tijd om de wanden definitief te plaatsen. Na vele passingen en proefplaatsingen eindelijk tijd voor het echte werk!

Ik ben begonnen met de wand te klemmen aan een overgebleven stuk MDF, zodat het rechtop bleef staan, daarna alles op een paar balkjes laten rusten op de juiste plek. Door de balkjes had ik ruimte om een ruime hoeveelheid kit (Decaseal 8936) aan te brengen en de hulpbalkjes voorzichtig te verwijderen, zodat de wand op zijn plek staat! Nu is het een eitje om alle schroeven erin te draaien (de gaten in de vloer had ik eerder al gemaakt en in de epoxy gezet) en presto, een staande wand.
1e zijwand

Hetzelfde truukje herhalen aan de andere zijde en het begint al ergens op te lijken.
2e zijwand

Dat ging wel erg makkelijk, eens kijken of het plafond ook zo lekker gaat. Deze heb ik eerst (met hulp) omgekeerd op m'n aanhanger gelegd, een paar balkjes aan de achterzijde op de garagevloer geplaatst, de aanhager recht achter de teardop gereden, en ik kon zo het plafond via de vloer omklappen op z'n plek.
plafond geplaatst
Nu zie je ook waarom de extra houtjes nodig zijn, ze houden het plafond tijdelijk op zijn plaats. Spanbandje eromheen om het op zijn plaats te houden tot de schroeven en lijm vast zitten en ook dat is weer geregeld.
plafond binnen
Het eerste interieur shot!
plafond voorzijde
Enig strategisch gespoten water helpt het hout met buigen, en een paar tijdelijke balkjes aan de voorzijde zorgen dat het geheel recht blijft. Nu is het simpel een kwestie van gaten boren, lijmen en schroeven.

Volgende week de afwerking.

Volgende: Cool Tears 03-'15 Cool Tears
Volgende: plafond perikelen zonder Jacques 03-'15 plafond perikelen zonder Jacques

Reacties


Door Tweakers user Rowdy.nl, maandag 16 maart 2015 10:27

Gaaf! Begint nu Ťcht ergens op te lijken met die rechtopstaande wanden. :)

Voor je 'm af gaat werken, ga je ook nog eerst iets van voorbereiden voor verlichting oid? gaten en bedrading voor inbouwspotjes, of hoe ga je de verlichting regelen?

Door Tweakers user jerrixbe, maandag 16 maart 2015 11:15

Een bijna off topic vraagje maar mag je hiermee dan rechtstreeks de baan op of moet die opnieuw 'gekeurd' worden of iets dergelijks?

Door Tweakers user Teddy, maandag 16 maart 2015 11:38

Er komen inderdaad "kabelgoten" in het plafond, de ledverlichting zelf wordt allemaal intern aangesloten, voornamelijk ledstrips. Ik heb wel overwogen om spotjes te maken en plaatsen, maar ik gok er op dat de strips voldoende licht geven.

Een keuring is niet nodig, het geheel blijft onder de 750 kilo, maar indien nodig is het nog steeds een caravan, met eigen kenteken. En aangezien een caravan een caravan is, hoeft deze niet gekeurd te worden.

Door Tweakers user Rowdy.nl, maandag 16 maart 2015 13:59

Dat LEDstrips, dat zal ook vast wel genoeg zijn idd, het zal meestal toch alleen nodig zijn om je draai te kunnen vinden om te slapen neem ik aan.

Andere vraag; je isoleert wel je wanden, (en aan de uitsparingen te zien straks ook wel je plafond) maar je vloer zo te zien niet.. Komt dat nog of ga je er van uit dat je matras genoeg isoleert?

Door Tweakers user Teddy, dinsdag 17 maart 2015 10:50

Ik ga er inderdaad van uit dat het matras voldoende is, de isolatie is meer om condensvorming tegen te gaan dan echt te isoleren, daarvoor is het te dun denk ik, maar, alle beetjes helpen. De vloer isoleren gaat ten koste van binnenruimte, dus vandaar de keuze om het niet te doen.

Door Tweakers user jip_86, dinsdag 17 maart 2015 16:24

Denk je er wel aan dat het matras er nog in moet straks :+

Door Tweakers user elleP, woensdag 18 maart 2015 12:15

Heb je onder je vloer niet nog wat ruimte om te isoleren? condens op je vloer lijkt me ook niet heel prettig.

Door Tweakers user Teddy, woensdag 18 maart 2015 16:01

Ja, dat matras zal wel even worstelen en wurgen worden ;) Maar je kunt ze opgerold kopen, dus als dat kan, vouwt het ook wel.

Onder de vloer is in principe wel ruimte voor isolatie inderdaad, maat het matras past precies, dus geen ruimte voor lucht, dus geen condensatie. (in theorie) we zien wel :)

Reageren is niet meer mogelijk