dat zeg ik!

Door Teddy op vrijdag 6 maart 2015 00:01 - Reacties (17)
Categorieën: Teardrop, misc, Views: 5.636

Een ieder die mijn blog leest weet dat ik geregeld bij de plaatselijke bouwmarkten vertoef. Nuja plaatselijk? De dichtsbijzijnde is 20 minuten met de auto, maar soit, tis hier geen grote stad. Ik ga er naartoe omdat het handig is, niet om de goede prijzen of de geweldige selectie.

Stel je nu eens voor, je zoekt een deuvelaar, kijkt op de website, "ja, die hebben ze" denk je bij jezelf. Vol goede moed loop je 2x die winkel door op zoek naar dat ding. Uiteindelijk vraag je toch maar aan dat leuke meisje bij de infobalie waar ze liggen.
"Deuvelaars hangen hier" zegt ze, en loopt mee, naar een setje deuvels in een zakje waar metalen dopjes bij zitten om de deuvelmaat over te brengen op een andere plank.
"Sorry, maar die bedoel ik niet, ik bedoel een kunststof mal, geschikt voor 3 maten deuvels, automatisch centrerend en in theorie handig in gebruik".
"Waar heb je het over? die verkopen we niet" zegt ze hoofdschuddend.
"Nou, ze staan op jullie website" vervolg je, en ze begint te tikken op haar computer.
"Ja, inderdaad, hier staan ze, maar wij hebben ze niet".
Zucht. "Da's vreemd, ik dacht dat jullie bij de keten hoorden?".
"Klopt, maar ik denk dat onze winkel te klein is".

En daar heeft ze wel een punt, die winkel is niet de allergrootste, en staat tot de nok toe vol gepakt met troep. TV kopen (¤229,95)? Naar de bouwmarkt. Luiers in de aanbieding? (¤15,99) ook die hebben ze. En het irritantste is, alles wordt in de gangpaden geflikkerd op trendy pallets of rustieke steigerplanken, maar met je karretje er door heen? Nee, daar zijn die paden niet voor. Laatst heb ik geprobeerd er met een platenkar doorheen te komen, na het achterlicht van een opoefiets (¤129,95) te hebben gemold en een pallet kattenvreten (¤12,99) te hebben geraakt, heb ik de hoop maar opgegeven, en die kar doorgedrukt tot de kassa (sorry voor uw enkels mejuffrouw de verfmengster), schijtziek wordt je ervan, gelukkig verkopen ze pleepapier (¤3,99).

Maar om die platenkar vol te krijgen is ook al een gekloot van niks, in de stelling liggen alle soorten platen, maar na een snelle inspectie blijkt de B keuze gedegradeerd te zijn tot C, want elke nette plaat is er al lang tussenuit gehaald, en de troep is blijven liggen. Uiteindelijk toch nog 3 redelijk nette platen gevonden, jammergenoeg wel elk een andere kleur, maar je moet toch wat?

Gelukkig zit er nóg een bouwmarkt aan het parkeerpleintje, ik weet het, tis van hetzelfde moederbedrijf, met bijna hetzelfde assortiment, dezelfde regels en voorwaarden, maar je hoopt toch dat ze een deuvelaar hebben.
"Ja, die hebben we" meldt de dame in een rood met gele polo, en het hele geneuzel begint weer van voren af aan. Je raad het al, bij thuiskomst had ik geen deuvelaar.

Uiteindelijk heb ik maar een doos schroeven gehaald bij de schilder/ijzerwarenwinkel hier in het dorp. Mijn goesting om iets nieuws te proberen was al lang voorbij.

Ik hoop dat de bouwhaus die ze aan het bouwen zijn in de stad beter is, en anders toch maar weer wat verder rijden naar Ayayippieyippiekayee, of toch maar online kopen....

P.S. Sorry voor de rant, ik zit hier thuis met een arm blessure momenteel, dus geen teardrop deze week, wees blij dat ik niet begin over rechte balken, schuurpads, accuboormachines en de vijf euro aanbiedingen bak.

Volgende: plafond perikelen zonder Jacques 03-'15 plafond perikelen zonder Jacques
Volgende: wanden pt. 2 03-'15 wanden pt. 2

Reacties


Door Tweakers user i-chat, vrijdag 6 maart 2015 07:39

mja, ik ken je probleem, ij hebben hier, dan een aanzienlijk grotere dat zet ik, en ook nog tal van andere, maar de amakayayippieyippyjeej is vaak toch fijner en ruim 20km verder op in een gat dat niemand kent of wil kennen. en daarmee onbereikbaar zonder auto

Door Tweakers user gkvdvaart, vrijdag 6 maart 2015 08:28

Aan je titel van de blog en de beschrijving van de vriendelijke dame kan ik denk ik wel af te kunnen leiden welke winkels je bezicht hebt, maar die vallen niet onder hetzelfde moederbedrijf hoor.

Voor de rest wel herkenbaar maar maakt helaas ook duidelijk hoe goed systemen ook op elkaar zijn afgestemd, de menselijke factor in zo'n winkel ontzettend belangrijk blijft om ervoor te zorgen dat je klant goed kan helpen.

Door Tweakers user hilgo, vrijdag 6 maart 2015 08:49

Herkenbaar verhaal. In mijn geval hoef ik gelukkig dan niet naar de Ayayippieyippiekayee als de Gamma en de Karwei (zelfde eigenaar) of de Formido en de Praxis (ook dezelfde eigenaar) weer hopeloos falen maar blijkt de iets duurdere lokale kluskoning in mijn dorp altijd precies dat ene piele palletje te hebben wat ik nodig heb :)

Door Tweakers user naftebakje, vrijdag 6 maart 2015 10:13

Zitten er geen zelfstandige groothandelaars in je buurt? Vaak heb je daar beter service voor een lagere prijs, en krijg je deftig advies van iemand die weet waarover hij spreekt.
Heb bijvoorbeeld een vals plafond gestoken in mijn huis, afmetingen van de kamers doorgegeven aan de lokale houthandel. Die heeft alles uitgerekend, aanhangwagen geleend en helpen vullen, en deftig advies gevgeven

Door Tweakers user Teddy, vrijdag 6 maart 2015 10:45

Mijn excuses, ik heb inderdaad de 2 ketens door elkaar gehaald.

De enige groothandelaren die ik hier kan bedenken zijn bouwmaat (van Gamma is mij verteld), Pontmeijer en Ubbens. Mocht iemand één weten in de regio tussen Assen en Groningen, hoor ik het graag.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 maart 2015 10:46]


Door Tweakers user sypie, vrijdag 6 maart 2015 11:21

Je bent toch een Tweaker®? Dan maak je toch zelf zo'n malletje voor je deuvels?

Door Tweakers user Teddy, vrijdag 6 maart 2015 11:33

Heb ik wel overwogen inderdaad, maar ik ken mezelf, de eerste is niet precies genoeg, de tweede zit een domme fout in, en na de derde ben ik een dag bezig geweest voor een ding van twee tientjes, en kost het me dertig euro aan materiaal ;)

Door Tweakers user bwienke, vrijdag 6 maart 2015 11:52

Stiho in Groningen is er ook nog. Zit vlak bij Ubbens.

Door Tweakers user RadioKies, vrijdag 6 maart 2015 13:23

De Hornbach is mijn favo keuze altijd. Andere bouwmarkten hebben nooit alles wat ik wil als ik weer eens iets ga klussen. Je opmerking over de onzin (wc papier, tv's en weetikhet) die al die winkels verkopen is ook mooi icm de slogan van Hornbach:
HORNBACH verkoopt geen branchevreemde artikelen! Dit betekent dat in onze vestigingen echt alleen artikelen te koop zijn die in een echte bouw- en tuincentrum te vinden zijn. Daarom is er genoeg plaats voor de artikelen die je daadwerkelijk nodig hebt om jouw project te realiseren zoals bouwmaterialen, machines, verf en tuinartikelen.
Ik snap dat niet van de andere bouwmarkten.. ze beginnen steeds meer op een kruidvat te lijken (met hun contactgrillen, dierenvoer etc.).

Wat is er mis met de 5 euro bak? Ranten over accuboormachines? Sebastius (volgensmij) heeft op Tweakblogs een accu gemaakt/gemod voor een boormachine.

Door Tweakers user Teddy, vrijdag 6 maart 2015 14:33

Stiho kende ik nog niet, bedankt!

Hornbach is de laaste tijd niet altijd even makkelijk te komen, Ring Groningen anyone? En ze hebben trouwens niet alles, maar inderdaad, ik kom er wel geregeld, en meestal tevreden weer weg.

Wbt accuboormachines, stel je accuboormachine is net een paar maand buiten garantie, en de koolborstels zijn af, dan verwacht je nieuwe borstels te kunnen kopen... niet dat de fabrikant je verteld dat dat niet mogelijk is, en je het ding maar weg moet gooien, terwijl de accu's nog perfect zijn. (En de stomme eikel die ik ben koopt toch maar weer hetzelfde merk, want dan passen de accu's tenminste).

Door boogjan, vrijdag 6 maart 2015 18:49

http://www.toolstation.nl/shop/p22284 morgen in huis;
toen ik (tot 15 jaar geleden) bij de Gamma werkte had ik al voorspeld dat het een soort Blokker zou worden, dat is aardig uitgekomen met het huidig assortiment.

Door Tweakers user GeneralX, zaterdag 7 maart 2015 00:06

Het toverwoord is schaalvergroting. Hoe groter de bouwmarkt, hoe voordeliger hij wordt. Gamma/Karwei kan slecht concureren met de hele grote als Hornbach. Daarom richten ze zich op een andere branche. Was laatst bij Karwei, op zoek naar aluminium tape, waarop ik als antwoord kreeg: nee meneer, wij richten ons steeds meer op "lifestyle" :X

Dus om OT te blijven: ik zou mn deuvels lekker ergens online bestellen :Y)

PS: nooit geweten dat die houten pluggen deuvels heten. Bedankt man! _/-\o_

[Reactie gewijzigd op zaterdag 7 maart 2015 00:06]


Door Tweakers user a fly, zaterdag 7 maart 2015 01:37

Ik ben gisteren in de Gamma, Praxis & Kwantum geweest, op zoek naar wat buitenhoekkapjes om vanuit 3 hoeken L profiel netjes te kunnen wegwerken, met een ronding op de punt. Vanzelfsprekend kon ik zonder aankoop terug naar huis.
Helaas moet ik binnenkort nog éénmaal langs om extra plastic L profielstukken te halen; online ligt de prijs niet gunstiger en zijn er (extra) verzendkosten aan verbonden omdat producten van >2.4M versturen lastig is.

Door Tweakers user Sissors, zaterdag 7 maart 2015 09:22

Overigens kan je bij de meeste bouwmarkten online kijken wat de voorraad is bij verschillende vestigingen. Kan natuurlijk altijd een fout in zitten, of simpelweg iemand die het voor je weg koopt, maar als het volgens online voorraadsysteem er niet is, dan hoef je ook niet langs te gaan.

Nu weet ik dus niet bij welke je precies bent geweest, maar bijvoorbeeld de Gamma Assen en Roden hebben ze beide niet op voorraad, die in Groningen heeft er twee.

Door Tweakers user Flail, maandag 9 maart 2015 12:15

Heel toevallig zag ik deze in de folder staan, misschien een poging waard:
http://www.aldi.nl/aldi_deuvelpakket_48_5_10404_19969.html

Door Tweakers user johncheese002, maandag 9 maart 2015 12:45

Dat zijn geen bouwmarkten meer, maar decoratie-winkels. Als je moet bouwen, ben je aangewezen op de echte bouwcenters, daar hebben ze de spullen die je nodig hebt, vers van kwaliteit (geen balen gips over-datum!) en vaak scherp geprijsd. Gamma, Karwei, Praxis etc. gaan allemaal dezelfde kant op als V&D, Hema en Blokker- richting afgrond.

Door Tweakers user SECURITEH, zondag 15 maart 2015 02:57

Naar de bouwmarkt. Luiers in de aanbieding?
Haha, herkenbaar, laatst was ik in een bouwmarkt en ze hadden een goede aanbieding van WC rollen... Het verbaast mij nog steeds dat ze daar WC rollen hadden.

Reageren is niet meer mogelijk