Powerrr!!!

Door Teddy op dinsdag 26 mei 2015 14:12 - Reacties (15)
Categorie: Teardrop, Views: 5.890

Veel gedaan weinig te zien, dat somt de afgelopen week wel op.

Wat er wel te zien valt zijn een paar draadjes.
http://static.tweakers.net/ext/f/coIGhGWbCmhB6foZBojCxlVQ/medium.jpg
Yup, elektro week. De helft van het 230 gedeelte zit er in.

http://static.tweakers.net/ext/f/lSfG5cOYqull3YwYNVVcH3eR/medium.jpg
http://static.tweakers.net/ext/f/EuhGi31wrDLESlRYu3s4BlbO/medium.jpg
Een paar WCDtjes in de cabine.
Verder zit er nu een doos onder in de kastjes voor de koelkast, en moet er nog een WCD in de keuken komen, plus de afwerking natuurlijk, tis niet echt prettig namelijk dat er 230 aan te raken is in de kastjes. De voeding komt er nog niet in, pas als de huid er op zit kan deze aangesloten worden.

http://static.tweakers.net/ext/f/HVWzCBCCfwSALGqo9L1Shj9W/medium.jpg
En wat greepjes en scharniertjes dr op.

Verder was ik zo slim om gisteren (tweede pinksterdag) even naar de bouwmarkt te gaan om wat spullen op te halen. AArgh wat een drukte! Maar ik heb bijna alles gekregen wat ik hebben wilde, rubber voor de vloerdoorvoeren, mantel voor de kabel naar de klep, afvoerslang voor de wasbak, en een hoop klein spul.

Volgende: Soften it! Soften it with fire! 06-'15 Soften it! Soften it with fire!
Volgende: HFK koeling inbouwen. 05-'15 HFK koeling inbouwen.

Reacties


Door Tweakers user sypie, dinsdag 26 mei 2015 14:19

Ziet er weer tof uit. Jammer dat 230V-spullen zo lomp moeten zijn... Zo'n wandcontactdoos neemt veel ruimte in.

Mocht je ooit weer eens kastdeurtjes maken voor zo'n kleine ruimte: een gat waar je vinger(s) doorheen kunnen doet al wonderen. Netjes afronden en je kunt zowel laden als deurtjes prima open doen. Kost niks extra's en het is toch weer een (heel kleine) gewichtsbesparing. Daarbij neemt het ook geen extra ruimte in.

Door Tweakers user Teddy, dinsdag 26 mei 2015 14:25

Vingergaatjes was ook het oorspronkelijke plan, maar ik kwam deze greepjes tegen voor weinig, en de verchroomde ouderwetse look paste me wel :)

Het hele kastje is gereserveerd voor stroom, en met de 12v voeding er in komt het wel vol. Maar inderdaad, een beetje kleiner had best gemogen.

Door Tweakers user NKR, dinsdag 26 mei 2015 15:24

Mooi project, ik volg het al een tijdje. Je maakt mooie dingen.

Ik vind allen de achterkant van je WCD er gevaarlijk uitzien, zoals je hem hebt gemonteerd. Ikzelf zou ervoor gekozen hebben een hollewanddoos te gebruiken voor deze stopcontacten.

Door Tweakers user Teddy, dinsdag 26 mei 2015 15:42

Klopt inderdaad, ik moet dat nog afwerken, maar aangezien er nog meer in moet wacht ik daar liever mee tot alles klaar is. Ik heb geen dozen gebruikt omdat die behoorlijk veel ruimte innemen, er komt een houten afwerking op, zodat er nog iets bovenop kan eventueel.

Door Tweakers user NKR, dinsdag 26 mei 2015 15:59

Zorg alsjeblieft in ieder geval wel voor een goede isolatie rondom je contactdozen. Aangezien je ermee gaat rijden is het risico op een losse draad wat groter dan in een huis, en het zou vervelend zijn als je hierdoor een brandje o.i.d. krijgt en opnieuw moet beginnen.

Door Tweakers user Contrez, woensdag 27 mei 2015 00:52

Het is niet te hopen dat je tijdens het brandje in de teardrop ligt :P

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 mei 2015 00:52]


Door Tweakers user Pathogen, woensdag 27 mei 2015 11:21

NKR schreef op dinsdag 26 mei 2015 @ 15:59:
Zorg alsjeblieft in ieder geval wel voor een goede isolatie rondom je contactdozen. Aangezien je ermee gaat rijden is het risico op een losse draad wat groter dan in een huis, en het zou vervelend zijn als je hierdoor een brandje o.i.d. krijgt en opnieuw moet beginnen.
Vergeet niet dat een caravan eerder vochtig zal worden (door buiten staan, maar ook lekkage komt sneller voor). Dus ja, isolatie is zeker belangrijk!

Door Tweakers user Teddy, woensdag 27 mei 2015 11:59

Vocht heb ik specifiek rekening mee gehouden, de bovenkant van de kast is een waterdichte bak van epoxy, zodat vocht wat binnenkomt via de klep, scharnieren of regen nooit in de "meterkast" terecht kan komen. Verder is de installatie in een fabriekscaravan zeker niet beter als de wat ik bouw, en mijn electricien die alles aansluit weet prima wat wel en niet kan, dus ik maak me er geen zorgen over. Maar toch bedankt voor jullie zorgen, er is altijd een kans dat ik iets over het hoofd zie, wat jullie wel zien, dus blijf vooral kritisch kijken :)

Door Tweakers user jip_86, woensdag 27 mei 2015 13:35

Veel contactdozen, wat verwacht je eigenlijk nodig te hebben binnen? Verlichting heb je al, koelkast en alles zit al in het keukentje, dus kan eigenlijk niet zo veel bedenken wat daar nog binnen nodig is?

Door Tweakers user nozem, woensdag 27 mei 2015 14:16

jip_86 schreef op woensdag 27 mei 2015 @ 13:35:
Veel contactdozen, wat verwacht je eigenlijk nodig te hebben binnen? Verlichting heb je al, koelkast en alles zit al in het keukentje, dus kan eigenlijk niet zo veel bedenken wat daar nog binnen nodig is?
Dit is een Tweaker hè? Wandcontactdozen zijn er om gevuld te worden! :+

Door Tweakers user ybos, zondag 31 mei 2015 19:03

er is speciaal schakelmateriaal van PEHA dat minimale inbouwdiepte heeft. Word veel gebruikt is koel/vrieswagens, mobiele snackwagens enz.

http://www.peha.de/cms/fr...3&idcatart=1232&catID=175

Peha compacta.

Door Tweakers user Teddy, maandag 1 juni 2015 00:04

Stopcontacten vullen is niet zo moeilijk, laptopje, ventilator, e-reader, scheerapparaat, accespoint, noem maar op, beter teveel als te weinig :)

Die Peha serie kende ik nog niet, ik houd het in gedachten, dankje.

Door Tweakers user _ferry_, maandag 1 juni 2015 10:21

Ik overweeg ook een Teardrop :)
Het moet dan wel een tamelijk kleine en lichte uitvoering worden, voor achter de kever. Mag dan iets van 350kg trekken.
Mijn vriendin wil niet slapen in zo'n hokje, en we hebben dan ook een prima tent dus ik kan het begrijpen. Maar er is nogal bepertke bagageruimte in de kever, en mijn mountainbike past er dan ook niet in. Dus het gaat waarschijnlijk een soort bagagewagen worden, maar dan even wat hoger en langer zodat er nog een matrasje in kan. Tenminste, dat is het plan tot nu toe. In plaats van de keuken komen er dan wat losse planken, waarop ik evt een gaspitje kan zetten, maar ook de plank even opzij kan halen om de fiets naar binnen te schuiven. Hij hoeft dan ook niet helemaal luxe afgetimmerd te worden. Waarschijnlijk aluminium kokers om de wanden overeind te houden, en dan aluminium plaat er tegenaan popnagelen.

Door Tweakers user Teddy, maandag 1 juni 2015 10:25

_ferry_ schreef op maandag 01 juni 2015 @ 10:21:
Ik overweeg ook een Teardrop :)
Het moet dan wel een tamelijk kleine en lichte uitvoering worden, voor achter de kever. Mag dan iets van 350kg trekken.
_/-\o_ kijk hier eens, deze duitse meneer heeft er één gebouwd voor achter z'n motor, ongeveer hetzelfde als wat jij noemt.
edit:
Of deze.

[Reactie gewijzigd op maandag 1 juni 2015 13:50]


Door Tweakers user _ferry_, maandag 1 juni 2015 17:55

Thanks, dat zijn mooie voorbeelden :D

Reageren is niet meer mogelijk